Live Communicatie & Events Live Communicatie & Events

BEELD EN GELUID DEN HAAG

  • Perspekt Studio's; COMM, Den Haag
  • Perspekt Studio's; COMM, Den Haag
  • Perspekt Studio's; COMM, Den Haag
  • Perspekt Studio's; COMM, Den Haag
  • Perspekt Studio's; COMM, Den Haag
  • Perspekt Studio's; COMM, Den Haag

Totaalconcept eventprogrammering

Live events en tentoonstellingen met elkaar verweven is het droombeeld van East Side en Perspekt. De combinatie van multimediale inhoudelijke verdieping met persoonlijk écht contact maakt elke boodschap impactvoller en geeft een andere -nieuwe- energie. In Beeld en Geluid Den Haag, werd deze droom werkelijkheid.

Het pand van Beeld en Geluid aan de Zeestraat in Den Haag, het vroegere PTT museum, was ooit het allereerste warenhuis van Nederland. Met dat uitgangspunt hebben we een functioneel concept gemaakt waar de bezoeker zich in een ‘warenhuis van communicatie’ waant.

Het onderwerp communicatie is onmogelijk compleet te vangen. Daarom kozen we voor een ‘science center’-benadering waarin de bezoeker op basis van vragen steeds zélf bepaalt wat communicatie en de impact ervan is, en zo spelenderwijs door het gebouw wordt geleid.

Naast de vaste tentoonstelling – die uiteraard altijd in beweging is – herbergt Beeld en Geluid diverse ruimtes om een breed scala aan events te faciliteren: van Newsroom tot lab, van club tot boardroom, van event- tot vergaderzaal. De integratie van eventprogrammering in het tentoonstellingsgedeelte maakt van Beeld en Geluid Den Haag een vernieuwend format in de museale branche, compleet en verhalend. En dat geeft in de juiste balans bijzonder effectieve en tastbare resultaten.

De opening van Beeld en Geluid Den Haag kon op veel publiciteit rekenen. Bekijk bijvoorbeeld het videoverslag van RTL’s Passie & Plezier en Den Haag FM.

Relatie

Beeld en Geluid Den Haag

DOEL

Herinrichten museum, meer en nieuwe bezoekers trekken

INVULLING

Het ‘warenhuis van communicatie’ incl. eventprogrammering

Doelgroep

Communicatieprofessionals, museumbezoekers van jong tot oud

Vergelijkbare Projecten

Fotografie: Marleen Schlichting

Spoorwegmuseum

Strategisch advies eventkalender

Fotografie: DigiDaan

NEMO

Science Experience

NUTRICIA EARLY LIFE NUTRITION

Visitor experience