Live Communicatie & Events Live Communicatie & Events

Spoorwegmuseum

Fotografie: Marleen Schlichting

Strategisch advies eventkalender

Musea met randprogrammering: daarin komen de expertises van East Side en zus Perspekt goed tot hun recht.

Het Spoorwegmuseum is bekend met deze combi en riep ons strategie- en conceptdenken in. Vanuit hun behoefte aan vernieuwing van de eventkalender belegden we een sessie waarin het doel was de eigen ideeën van het team van het Spoorwegmuseum met onze expertise en input naar een hoger niveau te brengen en het team te triggeren om in andere richtingen te denken.

Met een deepdive in hun doelstellingen, bezoekers, eerdere eventervaringen en met een verkenning van hun merk- en marktpositionering lukte het ons om een duidelijke kapstok aan te reiken voor hun nieuwe strategische eventkalender. Daarnaast ontwikkelden we met elkaar een nieuw eventconcept voor de meivakantie. Het museum werkte dit verder zelf productioneel uit en realiseerde het. Een goede samenwerking!

Pim van Leeuwen, coördinator evenementen Spoorwegmuseum: “East Side heeft ons op een mooi pad gezet. In de meivakantie hebben we de Spoorweg Spelen geïntroduceerd en dat werd erg goed ontvangen door het publiek. De ambitie is om dit de komende jaren verder uit te breiden naar een steeds groter event. We zijn blij met de hulp van East Side in de aanzet naar deze nieuwe ideeën!”

 

 

 

Relatie

Spoorwegmuseum

DOEL

Het eigen eventteam uitdagen en vernieuwing doorvoeren

INVULLING

Strategisch en conceptueel advies over de eventkalender

Doelgroep

publiek Spoorwegmuseum

Vergelijkbare Projecten

BEELD EN GELUID DEN HAAG

Totaalconcept eventprogrammering

Fotografie: DigiDaan

NEMO

Science Experience

Fotografie: Tanya Kangur

SCHIPHOL

Relatie-event