Live Communicatie & Events Live Communicatie & Events

BOND VAN VOLKSTUINDERS

Symposium 100-jarig jubileum

De Bond van Volkstuinders bestond 100 jaar. Deze mijlpaal werd gevierd met diverse extra feestelijkheden gedurende het jaar op de tuinparken zelf. De Bond wilde echter het jubileum eveneens aangrijpen om haar groene toekomstvisie te delen met tuinparken, politiek, stakeholders en andere belanghebbenden en aantonen hoe belangrijk de tuinparken zijn voor de stad Amsterdam en al zijn inwoners .

In nauwe samenspraak met onze opdrachtgever bedachten we een symposium over de rol en betekenis van tuinparken in een verdichtende stad. Het Rijk van de Keizer, gelegen aan de rand van Amsterdam met groen en biologisch hart en nabij enkele tuinparken, selecteerden we als de uitgelezen locatie hiervoor. Het programma bevatte uiteenlopende gastsprekers: van stadsecoloog tot wethouder Wonen, van waterschapbestuurder tot landschapsarchitect. Met alle gasten werd nadrukkelijk het gesprek aan gegaan, het onderwerp vanuit meerdere invalshoeken besproken.

De bijeenkomst werd zo het startsein voor een proactief dialoog met alle stakeholders. Zodat de Bond van Volkstuinders toekomstbestendig blijft en kan tekenen voor nog eens 100 jaar.

Relatie

Bond van Volkstuinders

DOEL

Mijlpaal 100 jaar vieren en vooruit kijken

INVULLING

Symposium met veel ruimte voor dialoog

Thema

De rol van tuinparken in een verdichtende stad

Doelgroep

Relaties en stakeholders, 80 personen

Vergelijkbare Projecten

WERELD NATUUR FONDS

Sponsordiner

Fotografie: Julièn Tweeboom

Gemeente Amsterdam

Inspiratiebijeenkomst

ATHLON

Congres