Live Communicatie & Events Live Communicatie & Events

Relatie Evenement

RELATIE EVENEMENT, EEN EFFECTIEF MEDIUM VOOR ORGANISATIES

Een relatie evenement verzorgen is een uitstekende manier om uw relaties of stakeholders in het zonnetje te zetten, te betrekken bij uw organisatie en tegelijkertijd hun loyaliteit te vergroten.

Ook voor het imago van uw bedrijf kan het inzetten van een relatie evenement een slim middel zijn.

East Side kan een relatie evenement voor u bedenken én organiseren. Het creatieve gedeelte is steeds weer anders, de productie altijd tot in de puntjes verzorgd.

VOORBEELDCASE: ProRail

Fotografie: Belinda Dokter

Relatiebijeenkomst

Aanleiding relatiebijeenkomst
Maar liefst 500 kilometer bovenleiding en draagconstructie op het spoor is aan vervanging toe. ProRail wil deze vervangingsopgave zo snel mogelijk realiseren, met zo weinig mogelijk hinder voor treinverkeer, toekomstbestendig en tegen betaalbare kosten. Dat kan niet zonder innovatie!

Opdracht ProRail
Voor het optuigen van de relatiebijeenkomst, de Kick-off van een vernieuwend aanbestedingstraject voor die vervangingsopgave voor potentiële samenwerkingspartners, riep ProRail de hulp in van Do Inc en East Side.

Invulling
Met elkaar creëerden we een eventconcept met de veelomvattende titel ‘How Can We Change The Game?’. Geënt op niet alleen anders (samen)werken op het gebied van infrastructuur en partnerships, maar ook op het werkproces en de manier van aanbesteden. Want als we doen wat we altijd deden, krijgen we wat we altijd kregen. Kortom: hoe kunnen we het samen anders gaan doen?

Samen innoveren start bij luisteren, je kwetsbaar op durven stellen (ook als ProRail), de beren op de weg bespreekbaar maken, kennis delen, kennis inbrengen, denken in kansen en oplossingen en elkaar inspireren. Vanuit deze uitgangspunten ontwikkelden we een eventformat en een omgeving waarin dat ook kon. Met variatie in plenaire sessies en workshops. Met pakkende en passende namen als Wisselwerking, Droombestemming en Rangeren van Voorwaarden,  met effectieve en verrassende werkvormen als Over de Streep en Live Twitter. En dat alles onder de bevlogen leiding van ervaren tracteurs, spelende trainers). De Do Inc crew begrijpt de noodzaak van transitie en geven er concreet vorm aan.

Aan de hand van interviews en evaluaties met gasten tijdens en na het evenement, kan ProRail nu gericht de volgende stappen maken in haar zoektocht naar innovatieve strategische samenwerkingspartners. En daar was het precies om te doen: andere input, geeft andere output. Het werd een geslaagde, en vooral verhelderende dag! En nog leuk ook.

Resultaat
In zeer korte tijd hebben we deze relatiebijeenkomst met elkaar neer kunnen zetten. In onze evaluatie met ProRail was die doorlooptijd een aandachtspunt. Meer tijd nemen geeft immers ruimte om dingen echt goed door te denken en te ontwikkelen en daarmee de kwaliteit van de output te verhogen. Ondanks dat zijn alle vooraf besproken doelstellingen wel degelijk behaald, een resultaat om trots op te zijn.

“Een tof event, met goede open sfeer waarin we heel veel informatie hebben opgehaald”, aldus team ProRail.

 

Relatie

ProRail

DOEL

Innovatieve strategische samenwerkingspartners bereiken, informeren en inspireren

INVULLING

Relatiebijeenkomst met verrassende en 'anders dan anders'-onderdelen

Thema

How can we change the game?

Doelgroep

Innovatiepartners, 75 personen

RECENTe Projecten

SHIMANO EUROPE

Eindejaarsevent

MIN. OCW - KANSENGELIJKHEID

Regiodagen Passend Onderwijs

Fotografie: Marleen Schlichting

Spoorwegmuseum

Strategisch advies eventkalender