Live Communicatie & Events Live Communicatie & Events

Nieuws

voorkant masterplan MDT CityTakeover

MDT: wij doen mee!

10 July 2023

Jawel, het hoge woord is eruit: we mogen aan de slag voor MDT en gaan samen met jongeren telkens een stad overnemen!

MDT staat voor Maatschappelijke Diensttijd. Jongeren tussen de 12 en 30 jaar kunnen een MDT volgen om hun talenten te ontwikkelen, mensen te ontmoeten buiten hun eigen bubbel en zich in te zetten voor een ander. Ook komen zij er zo achter wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Win-win dus.

Om de bekendheid en de zichtbaarheid van MDT te vergroten, lanceert het kernteam MDT van het Ministerie van OCW de City Takeover. Meer dan 1000 jongeren nemen op 1 dag hun stad over. Zichtbaar voor bewoners geven zij de stad zo een enorme boost met maatschappelijke activiteiten en positieve impact. Lokale stakeholders, zoals scholen, gemeente en organisaties worden betrokken, zodat het een breed gedragen fenomeen wordt.

East Side won de aanbesteding om het format voor de reeks City Takeovers op te tuigen. In co-creatie met opdrachtgever, jongeren en (lokale) stakeholders bepalen we de look & feel en het eventontwerp. Ook zijn wij in charge voor de totale eventproductie.

In deze aanvraag kwam alles wat we leuk vinden én goed in zijn mooi samen: creativiteit en kennis en ervaring inbrengen. En dat dan ook nog eens als de spin in het web van de organisatie, samen met jongeren, onze toekomst. Dus deze opdracht voelt voor ons ook als een win-win. Een feest om onze tanden in te zetten!

En dat doen we inmiddels. De voorbereidingen voor de MDT City Takeover in Nijmegen eind 2023 zijn van start. Die voor Almere in het voorjaar van 2024 volgen snel.

voorkant masterplan MDT CityTakeover

Recent Nieuws

Samen met 1000 jongeren nemen we Nijmegen over!

5 December 2023

De toegevoegde waarde van East Side

24 October 2023

Less stress met eventmanager Brenda Mulder

2 August 2023