Live Communicatie & Events Live Communicatie & Events
een kijkje in de keuken, letterlijk een kok aan het werk

Hoe stel jij de catering voor je evenement samen?

Bied je gasten een compleet verzorgde tijd tijdens je evenement

Met het regelen van zakelijke catering op je event geef je je gasten een compleet verzorgde dag. Of je nou een beurs of een jubileum organiseert: de gasten op je evenement moeten voelen dat jij hen waardeert.

Reduceer stress en afleiding bij de aanwezigen

Een evenement is voor hen een speciale gebeurtenis. De gasten moeten het naar hun zin hebben. Ze moeten niet hoeven na te denken over zaken als eten. Het kost hen moeite, tijd en geld om na het evenement zelf nog uit eten te gaan of wellicht zelfs nog thuis te moeten koken. Je gasten houden dit gedurende het hele event in hun achterhoofd als jij geen catering inzet. Bovendien zullen zij hun vertrektijd hierop aanpassen. Voorkom stress en afleiding bij je genodigden door goed na te denken over je catering. Maak ook tijdig bekend of je er wel of geen gebruik van maakt. Dit geeft de gasten ruimte om zelf iets te regelen als je ervoor kiest geen catering te gebruiken.

Eventcatering voor elk evenement

Catering kun je op vrijwel elk corporate event inzetten. Als je de juiste keuzes maakt, kun je een positieve indruk maken op de aanwezigen. Zo past deze service perfect bij een:

  • Bedrijfsopening;
  • Beurs;
  • Congres;
  • Jubileumfeest;
  • Personeelsfeest;
  • Productpresentatie;
  • Ander evenement.

Catering biedt altijd een meerwaarde en zorgt voor een goede verstandhouding tussen jouw bedrijf of organisatie en de gasten op je evenement. Houd altijd in het achterhoofd dat je catering op maat aanbiedt. Een gemiddelde catering (eten en drinken) voor een zakelijk evenement is ongeveer €50,- tot €100,- per persoon.

catering evenement

Houd rekening met iedere gast op je evenement

Dit klinkt overdreven maar zorgt wél voor een optimale sfeerbeleving onder de aanwezigen. Hier staan mensen met allergieën, mensen met een veganistische of vegetarische levensstijl of mensen die vanuit geloof bepaalde soorten voedsel niet mogen eten centraal.

Zorg voor een passend aanbod en voorkom dat iemand zich buitengesloten voelt. De kans is groot dat jij zelf weet wie er op je evenement uitgenodigd worden. Ben je in de rol van organisator maar bepaalt iemand anders de gasten? Stem dan jullie lijsten goed met elkaar af. Zorg ervoor dat je weet wie er op je evenement komen en kom te weten wat zij niet mogen eten of drinken.

Maak het plaatje compleet

Door nog een aantal keuzes te maken, completeer jij het onderdeel catering voor je evenement. Maak een keuze tussen zelfbediening of personeel en kies tussen verschillende keukens (smaken). Kies je ervoor om zelfbediening aan te bieden? Dan kun je op statafels of op grote en lange tafels respectievelijk kleine en grote schalen laten neerzetten met verschillende soorten hapjes.

Personeel dat de gasten voorziet

Je kunt ook kiezen om personeel in te huren dat gedurende het evenement regelmatig langs de gasten loopt en hapjes en drankjes aanbiedt. Stem van te voren af welke keuken jij wilt aanbieden. Ga je voor de oudhollandse worst en kaas? Of kies je de Japanse sushi, Italiaanse pasta, Zweedse gehaktballetjes of iets anders? Wat je ook kiest: zorg dat de planning van je eventcatering tot in de puntjes is geregeld.

  • Meer weten over dit onderwerp?

    MARIELLE BEEK helpt je graag! "Woorden én daden voor het mooiste eindresultaat" 06 531 56 300

Stel hier je vraag

Je mag mij natuurlijk ook altijd even een berichtje sturen via het onderstaande formulier.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.