Live Communicatie & Events Live Communicatie & Events

ProRail

Fotografie: Belinda Dokter

Relatiebijeenkomst

Aanleiding relatiebijeenkomst
Maar liefst 500 kilometer bovenleiding en draagconstructie op het spoor is aan vervanging toe. ProRail wil deze vervangingsopgave zo snel mogelijk realiseren, met zo weinig mogelijk hinder voor treinverkeer, toekomstbestendig en tegen betaalbare kosten. Dat kan niet zonder innovatie!

Opdracht ProRail
Voor het optuigen van de relatiebijeenkomst, de Kick-off van een vernieuwend aanbestedingstraject voor die vervangingsopgave voor potentiële samenwerkingspartners, riep ProRail de hulp in van Do Inc en East Side.

Invulling
Met elkaar creëerden we een eventconcept met de veelomvattende titel ‘How Can We Change The Game?’. Geënt op niet alleen anders (samen)werken op het gebied van infrastructuur en partnerships, maar ook op het werkproces en de manier van aanbesteden. Want als we doen wat we altijd deden, krijgen we wat we altijd kregen. Kortom: hoe kunnen we het samen anders gaan doen?

Samen innoveren start bij luisteren, je kwetsbaar op durven stellen (ook als ProRail), de beren op de weg bespreekbaar maken, kennis delen, kennis inbrengen, denken in kansen en oplossingen en elkaar inspireren. Vanuit deze uitgangspunten ontwikkelden we een eventformat en een omgeving waarin dat ook kon. Met variatie in plenaire sessies en workshops. Met pakkende en passende namen als Wisselwerking, Droombestemming en Rangeren van Voorwaarden,  met effectieve en verrassende werkvormen als Over de Streep en Live Twitter. En dat alles onder de bevlogen leiding van ervaren tracteurs, spelende trainers). De Do Inc crew begrijpt de noodzaak van transitie en geven er concreet vorm aan.

Aan de hand van interviews en evaluaties met gasten tijdens en na het evenement, kan ProRail nu gericht de volgende stappen maken in haar zoektocht naar innovatieve strategische samenwerkingspartners. En daar was het precies om te doen: andere input, geeft andere output. Het werd een geslaagde, en vooral verhelderende dag! En nog leuk ook.

Resultaat
In zeer korte tijd hebben we deze relatiebijeenkomst met elkaar neer kunnen zetten. In onze evaluatie met ProRail was die doorlooptijd een aandachtspunt. Meer tijd nemen geeft immers ruimte om dingen echt goed door te denken en te ontwikkelen en daarmee de kwaliteit van de output te verhogen. Ondanks dat zijn alle vooraf besproken doelstellingen wel degelijk behaald, een resultaat om trots op te zijn.

“Een tof event, met goede open sfeer waarin we heel veel informatie hebben opgehaald”, aldus team ProRail.

 

Relatie

ProRail

DOEL

Innovatieve strategische samenwerkingspartners bereiken, informeren en inspireren

INVULLING

Relatiebijeenkomst met verrassende en 'anders dan anders'-onderdelen

Thema

How can we change the game?

Doelgroep

Innovatiepartners, 75 personen

Vergelijkbare Projecten

NUTRICIA EARLY LIFE NUTRITION

3 openingevents

SHIMANO EUROPE

Openingsevenement

PWC

Knowledge Fair

Trouw Nutrition

Internationaal congres

ICBC

VIP-opening hoofdkantoor

WERELD NATUUR FONDS

Sponsordiner