Live Communicatie & Events Live Communicatie & Events

Shimano Europe

  • de gasten worden live en online in alle talen welkom geheten
  • De presentatoren van de Shimano on Tour show op het podium
  • de ter plekke gekozen side kick uit het publiek heeft het woord
  • De muzikanten van de Shimano On Tour band
  • de tijdelijke regiekamer van East Side bij Shimano
  • het publiek met veel handen in de lucht
  • vuurwerkfonteinen markeren het slot van de show
  • Een gezellifge borrel met zomerse vibes
Fotografie: Paul Raats

Hybride event

Aanleiding hybride event
De start van de zomer luidden we in met ‘Shimano on Tour’, een interactief rondje langse de velden, oftewel alle Europese landen waar Shimano-medewerkers aan het werk zijn.

Invulling
De voortuin van het hoofdkantoor in Eindhoven diende als studio voor het online event met het Nederlandse publiek live daarbij aanwezig. Alle andere medewerkers, verspreid over 13 Europese landen, woonden het event online bij.

Aandachtspunt bij de keuze voor een dergelijk hybride event is dat de online deelnemers net zo betrokken en interactief aanwezig moeten kunnen zijn als de live aanwezige deelnemers en zich niet achtergesteld voelen. Daarin helpt een goed uitzendplatform met veel variatie in interactietools (wij zijn fan van Transmission Live!) en een doordacht eventformat dat de juiste balans online en live opzoekt en verbinding maakt.

Het werd een dynamische show waarin het publiek (live en online) een duidelijke stem had. Want wat gebeurt er als we alle medewerkers input vragen voor de openingsspeech van de President van Shimano Europe? Precies, dan heb je de President eigenlijk niet meer nodig en nemen de hosts van de show, Lars & Erik, het op geheel eigen wijze én met die input over. Ook werd de side kick van de show ter plekke – aan de hand van een gouden envelop onder de stoel – bepaald. Een glansrol voor een normaal wat anonieme IT-medewerker! Met een creatieve quiz zoomden we in op de bijzonderheden in het Shimano-veld:  Wat zijn bijvoorbeeld typisch Italiaanse gebruiken tijdens de werklunch? En welke dieren fokt een Shimano-collega stiekem op kantoor? In combinatie met live muziek en op maat gemaakte beeldcontent (bumpers) werd het een heerlijk sfeervol geheel.

De live chat barstte weer uit z’n voegen van de leuke reacties na afloop. Energie van alle kanten, voelbaar, heerlijk!

In Eindhoven borrelden we nog even door onder het genot van een heerlijke BBQ en live muziek. Synchroon met de live naborrels op de andere Shimano-vestigingen in Europa, die elk kantoor zelf verzorgde.

Ondanks de fysieke afstand alsnog: One Team, One Shimano!

 

 

Relatie

Shimano Europe

DOEL

'One Team, One Shimano' tastbaar maken

INVULLING

Hybride evenement waar gezelligheid en verbinding de boventoon voerden

Thema

Shimano on Tour

Doelgroep

Medewerkers Shimano Europe, verspreid over 14 Europese landen

Vergelijkbare Projecten

ATHLON – DAIMLER BENZ

Townhall meeting

Fotografie: Paul Raats

SHIMANO

Open dag

RDW

Medewerkersdag