Live Communicatie & Events Live Communicatie & Events

Nieuws

Vergroot je congresbereik met een online meetingpoint

2 May 2015

De komst van social media en live streaming hebben het bereik van (zakelijke) events drastisch veranderd. Wij voegen daar nog een slimme tool aan toe om het bereik na een congres of seminar extra te faciliteren: een online based tool waar de sprekers én hun prestentatieslides op overzichtelijke wijze zijn terug te vinden en die dient als online meetingpoint.

Vanuit de behoefte om zakelijke events toegankelijk te maken voor een zo groot mogelijk publiek is live streamen steeds gebruikelijker. We merken echter dat de kwaliteit van kennisoverdracht op deze manier niet altijd optimaal is. De context van de presentatie, het verhaal van de sprekers in combinatie met de presentatieslides, komen niet goed over.

Het interactieve communicatieplatform is een tool die hier slim op inspringt en voorziet in de behoefte van kwalitatieve kennisoverdracht. Hier kan men de sprekers en de door hen gepresenteerde presentatieslides in hoge resolutie volgen. Presentatie en slides lopen synchroon; bovendien kan men gemakkelijk even ‘terugspoelen’.

Bovenstaande korte video, naar aanleiding van een congres van Nutricia Advanced Medical Nutrition, illustreert de mogelijkheden.

Nutricia Advanced Medical Nutrition ondersteunt een groot aantal wetenschappelijke congressen per jaar. Hier presenteren wereldberoemde wetenschappers aan een select aantal professionals in de gezondheidszorg de nieuwste inzichten op het gebied van medische voeding. De professionele bezoeker kan op het online platform kiezen uit verschillende presentaties binnen een interessegebied en zich abonneren op de nieuwste symposia. Nutricia krijgt hiermee tevens inzicht in de interesse van hun bezoekers.

De speciaal ontwikkelde online based tool, die geïntegreerd kan worden in bestaande registratiewebsites, is gemaakt door Carillon AV (gelieerd aan East Side en ook in ons pand gevestigd). Carillon was ook verantwoordelijk voor de opnames van de sprekers en het combineren van de illustrerende slides tot één interactieve presentatie.

Recent Nieuws

Less stress met eventmanager Brenda Mulder

2 August 2023

MDT: wij doen mee!

10 July 2023

Is een live event wel nodig?

21 February 2023