Live Communicatie & Events Live Communicatie & Events
een bar met glazen met op de achtergrond contouren van mensen

Is een jubileumfeest aftrekbaar?

East Side licht uit: is een jubileumfeest aftrekbaar?

Ben je van plan een jubileumfeest te organiseren en wil je weten of jouw jubileumfeest aftrekbaar is? East Side vertelt je hier meer over! Als ondernemer wil je jouw bedrijf natuurlijk zo goed mogelijk neerzetten. Een feest ter gelegenheid van een jubileum is hier uitermate geschikt voor. Dit kan aftrekbaar zijn. Wij vertellen je meer over representatiekosten en hoe dit van invloed is op of een jubileumfeest aftrekbaar is of niet.

Bekijk hier een case die wij gedaan hebben voor Remia.

Wat zijn representatiekosten?

Om uit te leggen wanneer een jubileumfeest aftrekbaar is, vertellen wij je eerst graag wat representatiekosten precies zijn. Representatiekosten zijn kosten die deels aftrekbaar zijn bij de Belastingdienst. Dit betreft niet de kosten voor een chique colbert of een mooie rok. Wat dit wel omvat? Denk aan de kosten voor drank, voedsel, genotmiddelen, seminars, congressen en studiereizen. Ook feesten en recepties die je organiseert, alsmede evenementen en werkbezoeken (zoals een vakbeurs) vallen hieronder. Hierbij valt tevens te denken aan kosten voor bloemendecoratiemateriaal en huur, maar ook de lunch tijdens zakendiners met een potentiële klant of opdrachtgever. Reis- en verblijfkosten, het relatiegeschenk dat je naar klanten stuurt, al deze zaken zijn aftrekbaar bij de Belastingdienst.

is een jubileumfeest aftrekbaar

Jubileumfeest beperkt aftrekbaar

Representatiekosten, zoals de kosten voor en jubileumfeest, zijn beperkt aftrekbaar. Dit geldt enkel indien de representatiekosten boven de drempel van 4.600 euro uitkomen. Indien je met jouw organisatie niet zo bezig bent met de organisatie of deelname aan recepties, dan kun je de representatiekosten ook laten vallen in de gedeeltelijke aftrek. Deze bedraagt 80%.

Welke zaken zijn wel volledig aftrekbaar?

Zojuist heb je kunnen lezen dat een jubileumfeest beperkt aftrekbaar is. Maar welke zaken zijn wel geheel aftrekbaar bij de Belastingdienst? Denk aan reclamekosten die je maakt voor je eigen bedrijf. De Belastingdienst ziet reclame maken niet als hetzelfde als representatie. Bij reclame zul je als ondernemer een tegenprestatie ontvangen. Hierbij kun je denken aan een banner op het internet of de plaatsing van reclame in een huis-aan-huisblad. Stel dat je vraagt of er een reclamebord van jouw organisatie op een feestterrein mag staan, dan is er sprake van reclame. Dit betekent dat je de kosten volledig mag aftrekken bij de Belastingdienst. Dit betekent dubbel profijt, want niet alleen jouw naamsbekendheid vergroot, ook de kosten zijn aftrekbaar. Zorg er hierbij altijd voor dat de kassabonnen op de naam van jouw bedrijf staan, zodat deze kunnen worden getraceerd door de Belastingdienst en herkenbaar zijn.

Een reclamebord is op een jubileumfeest volledig aftrekbaar

Succes met jouw jubileumfeest

Doordat een jubileumfeest gedeeltelijk aftrekbaar is, bespaar je enorm in de kosten. Reden genoeg om een jubileumfeest te organiseren. Heb je al ideeën voor jouw jubileumfeest? Of heb je hulp nodig bij het bedenken van een origineel idee? Schakel dan de hulp van East Side in! Wij staan graag voor je klaar met onze brede expertise!

  • Meer weten over dit onderwerp?

    MARIELLE BEEK helpt je graag! "Woorden én daden voor het mooiste eindresultaat" 06 531 56 300

Stel hier je vraag

Je mag mij natuurlijk ook altijd even een berichtje sturen via het onderstaande formulier.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.