Live Communicatie & Events Live Communicatie & Events
ingezoomde foto op de handen van een gitaarspelende persoon

Hoe kies jij de beste artiest voor je evenement?

Een live artiest zorgt voor extra sfeer tijdens je evenement

Een zakelijk evenement krijgt een extra boost als er een live optreden van een artiest te beluisteren en te bekijken is. Dit zal enorm sfeerverhogend werken. De aanwezige gasten krijgen een extra reden om onderling met elkaar te gaan praten. Zij zullen dit zeker doen als ze deze act niet verwachten.

Kies voor welke stijl je gaat

Als er artiesten op jouw evenement aanwezig zijn, moet hun muziekstijl aansluiten bij een aantal dingen. Ten eerste moet de stijl aansluiten bij de doelgroep die op je evenement aanwezig is. Maak een inschatting van de gasten die zullen komen en kijk of je hun muzieksmaak kunt achterhalen. Gunstig is dat vrijwel iedereen de meeste stijlen ‘accepteert’. De keuze die je maakt zal daarmee waarschijnlijk veilig zijn. Let extra op als je wil kiezen voor een stijl waarover de meningen — over het algemeen — sterk zijn verdeeld. Denk hierbij aan metalbands, schlager of smartlap.

Daarnaast moet de muziekstijl van jouw artiest naar keuze aansluiten bij het type evenement en het thema. Als voorbeeld: de Huishoudbeurs zou geen gebruik gaan maken van bijvoorbeeld een coverband van AC/DC. Aan de andere kant zal een jubileumfeest waarschijnlijk geen klassieke artiest uitnodigen. Zorg dat de muziekstijl van de artiest enigszins in lijn ligt met de sfeer van het evenement.

Als derde moet je nadenken over wat jij wilt uitstralen. Als je wilt dat mensen op een professionele manier naar je bedrijf kijken, is schlager bijvoorbeeld minder snel een geslaagde keuze. Als je alleen maar trance-muziek draait dan krijgen de mensen die jou nog niet kennen wellicht het beeld dat je vaak in de discotheek te vinden bent. Natuurlijk is dit laatste voorbeeld lichtelijk overdreven. Maar toch is het verstandig om ook je eigen identiteit niet te verloochenen bij de keuzes voor de artiest van je evenement.

live optreden artiest evenement

Opties voor jouw evenement

Je moet dus nadenken over wat jij met je bedrijf of organisatie wilt uitstralen. Er zit een verschil in het huren van een DJ voor je evenement of een kwartet dat klassieke muziek speelt uitnodigen. Er zijn verschillende soorten artiesten te vinden die je op je zakelijke evenement kunt inzetten. Ik zet er een aantal voor je op een rijtje:

 • Nederlandstalige artiesten;
 • Engelstalige artiesten;
 • Dance/Trance/Techno/House;
 • Coverbands;
 • Volkszangers;
 • Rockbands;
 • Jaren-’60/’70/’80/’90/’00;
 • Pop/Top-40;
 • En nog meer…

Draag geen boodschap uit die je anders voor laat doen dan dat je bent als organisatie of bedrijf. Probeer niet opeens hip te zijn met rapmuziek als je bedrijf dit normaal ook niet luistert. Kies voor jouw zakelijke evenement de meest bijpassende sprekers of artiesten.

Houd je budget in de gaten

Besef je dat een artiest huren niet altijd even goedkoop is. Hoe bekender de artiest, hoe hoger de kosten zijn. Als je voor een bepaalde artiest kiest, zorg dan dat die keuze goed voelt en dat je die kunt onderbouwen. Het zou zonde zijn als je te veel geld stak in een artiest huren die achteraf niet gewaardeerd werd door de aanwezige gasten.

Neem de geschatte kosten van dit onderdeel ook altijd op in je offerte. Als je deze taak uit handen geeft, laat dan expliciet weten voor welke artiest jij wilt gaan. De projectmanagementpartner zal dan zorgen voor een reële raming van dit live optreden.

Kies hoelang de artiest kan optreden

Het is belangrijk dat je van tevoren een beeld krijgt van de invulling van je avond. Hoe lang kan de artiest optreden? Hoeveel nummers mag deze laten horen? Gaat het om een avondvullend programma? Of wil je alleen een live optreden tijdens de opstart of juist richting het einde? Geef deze informatie ook vroegtijdig door aan de artiest.

 • Meer weten over dit onderwerp?

  MARIELLE BEEK helpt je graag! "Woorden én daden voor het mooiste eindresultaat" 06 531 56 300

Stel hier je vraag

Je mag mij natuurlijk ook altijd even een berichtje sturen via het onderstaande formulier.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.